Karin Reijnen

Getting things done zit in mijn bloed. Ik bijt me dan ook graag vast op strategisch, tactisch en operationeel niveau, zowel offline als online.

Ben je op zoek naar een pro-actieve en resultaatgerichte communicatieprofessional die je kunt inzetten op zowel strategisch als tactisch niveau en daarbij snel de vertaalslag maakt naar duurzame oplossingen? Lees dan vooral verder!

Ik ben een professional met ruim twintig jaar ervaring in marketing en communicatie, project management, event management en change management. De laatste veertien jaar werk ik primair binnen het (online en offline) communicatie- en marketingspectrum – waaronder vele jaren als communicatieadviseur, communicatiemanager, marketingmanager en projectmanager corporate storytelling. Ik werk graag voor grote corporates, maar net zo lief voor MKB bedrijven of (slagvaardige) overheidsorganisaties.

Sectoren waarin ik gewerkt heb zijn  banking & finance, consultancy, advocatuur, onderwijs, IT, beveiliging, telecom/multimedia, overheid en zakelijke dienstverlening. De nadruk lag in het laatste decennium op B2B-opdrachten,  daarvoor heb ik juist veel B2C-rollen vervuld. Ik combineer graag werk op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

Ik heb jarenlang gewerkt voor de Rabobank Groep en andere grote financiële instellingen zoals ABN-AMRO, ING Groep, Robeco en Fortis. De laatste jaren heb ik als freelance communicatie-expert echter vooral buiten de financiële sector gewerkt, voor onder andere beveiligingsbedrijf Securitas, adviesbureau Morgens en IT-bedrijf Kofschip Groep. Binnen de publieke sector heb ik acht maanden gewerkt voor RVO, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Momenteel vervul ik een opdracht als senior communicatieadviseur binnen advocatenbureau Loyens & Loeff.

Zaken waarin ik mij graag vast bijt, zijn de volgende:
– Communicatie- en marketingplannen
– Marketingproposities
– Klantreizen (customer journeys en buyer journeys), inclusief het maken van persona’s
– Marketing automation(flows), inclusief het opstellen van leadfunnels
– Corporate storytelling (op basis van horizontale communicatie)
– Websites en apps
– Evenementen (en event concepten)
– Massamediale campagnes (online en offline)
– Sales tools
– Cursussen (online), presentaties en workshops (blended)

Ik ben gewend om out of the box te denken, efficiënt te werken, niet op te geven en te analyseren in termen van mogelijkheden. Als mens kun je mij typeren als pro-actief, resultaatgericht, creatief, positief, analytisch, enthousiast en loyaal.

Waar mijn kracht ligt:

– Ik analyseer en leer snel en maak (indien gewenst) automatisch de vertaalslag naar oplossingen.
– Ik werk graag op strategisch, tactisch én operationeel niveau.
– Ik ben een doorzetter en ‘afmaker’, waardoor strategie en ideeën niet alleen bedacht maar óók uitgevoerd en afgerond worden.
– Ik stel redelijk hoge eisen aan mezelf en dat zie je terug in de kwaliteit van het werk dat ik oplever.
– Ik heb bij diverse complexe organisaties gewerkt en pas me snel aan in een nieuwe omgeving.