Lucas Michels

Innerlijke kracht gaat vóór uiterlijk vertoon

Ik help organisaties en hun leiders te communiceren en handelen vanuit hun essentie.
In een dynamische wereld moeten ook organisaties bewegen om relevant te blijven. Verandering is uitdagend, maar biedt kansen om de reputatie te bestendigen of zelfs te verbeteren. Het cruciale kantelpunt daarbij ligt op het raakvlak van gedrag en communicatie.

Als reputatieloods geef ik organisaties richting en verlichting. Ik help hen om goed te kijken, te kiezen, en vervolgens te communiceren en acteren. Dat doe ik holistisch en pragmatisch, en op basis van inzicht, overzicht en structuur. Met aandacht bovendien voor zowel de corporate als de menselijke belangen.

Ik ben beschikbaar als strategisch klankbord en kan inspringen als interim vervanger van de communicatiedirecteur- of manager, en voor de regie op communicatie- en veranderprojecten of -programma’s met een kop en een staart. Denk daarbij aan een overname- of fusietraject, een reorganisatieproces, een verander- of verbeterproject, een issue of een (her)positioneringstraject.

Inmiddels heb ik meer dan 30 jaar ervaring, aanvankelijk in de journalistiek en vervolgens gedurende langere tijd aan corporate- en adviesbureauzijde. Sinds 2011 werk ik zelfstandig.

Ingewikkeld vind ik interessant 😉 ; ik ben al complexity killer genoemd. Mijn opdrachtgevers komen uit zowel binnen- als buitenland.