Ik zit er wel lekkerder bij na corona! 23 maart 2022 – Posted in: Geen categorie – Tags: , , ,

In deze blog is een van onze communicatieprofessionals aan het woord over wat hem/haar bezighoudt. Miranda kijkt terug op de positieve dingen die corona haar gebracht hebben.

Boskoop, 23 maart 2022

Enkele weken geleden las ik een artikel in het AD met als pakkende kop ‘Zo zitten we erbij na corona’. Het artikel benadrukte voornamelijk de negatieve gevolgen van de pandemie voor onze gezondheid. Denk aan platvoeten, slechtere ogen, overgewicht… Ik herkende zeker een aantal negatieve effecten uit het artikel, maar ik werd ook direct aan het denken gezet over de positieve effecten die ik heb ervaren en nóg ervaar.

En daar wil ik jullie in deze blog graag in meenemen.

Een mooi kantoor

Allereerst heb ik nu thuis een prachtig ingericht kantoor! Waar ik bij een vorige opdracht ook vaak een dagje thuis werkte, deed ik dat aan de keukentafel. Maar nu ik gedwongen volledig thuis moest werken, heb ik direct mijn intrek genomen in het kantoor. Een ruimte waarin al een computer en een werktafel stonden, maar die slechts 1x per maand werd betreden om de maandelijkse boekhouding bij te werken. Inmiddels is dit kantoor omgetoverd tot een prettige werkplek met een tuingerichte grote werktafel, een comfortabele bureaustoel en zelfs een eigen kachel om er ook in de winterse maanden warmpjes bij te zitten!

Een thuis gym

Omdat de sportscholen dicht waren en sporten in groepsverband lang niet mogelijk was, heb ik geïnvesteerd in wat thuisapparatuur. Met als resultaat dat er nu een heuse thuis gym is ontstaan. Zojuist kwam mijn extra dikke yoga mat binnen, zodat ik nu ook de grondoefeningen zonder knieproblemen kan uitvoeren! Zonder corona, had ik dit echt nooit ingericht. Dan was het bij het dure sportabonnement gebleven.

Meer contact met (klein)kinderen

In ben in de gezegende omstandigheid dat ik bonuskinderen en al een aantal kleinkinderen heb. Ons contact speelde zich voor de pandemie voornamelijk in het weekend af. Maar door het thuiswerken en de noodzakelijke opvang die nodig was, zie ik ze nu veel vaker. Mijn oudste kleindochter is 5 jaar en was de afgelopen maanden regelmatig onderdeel van mijn dagelijkse team-meeting. Het fijne was ook dat mijn opdrachtgever dit accepteerde. Het moet nu natuurlijk geen gewoonte meer zijn, maar als de nood aan de man is, is oma altijd bereid even een uurtje ‘samen te werken’ in het mooie kantoor. En mijn kleindochter vergadert nog steeds vrolijk mee.

Het gemak van online bestellen

Voorheen vond ik online winkelen maar lastig. Vaak was ik niet thuis om het pakket in ontvangst te nemen, waardoor ik genoodzaakt was later in de week toch naar een ophaalpunt te gaan om het bestelde pakket op te pikken. Maar door het thuiswerken is deze barrière helemaal weg! De meeste dingen bestel ik nu online, inclusief de grote wekelijkse boodschappen. Het scheelt zoveel tijd! En als ik toch zin heb om te winkelen, is het alleen voor de leuke dingen. Ook alle bezorgdiensten zullen dit voordeel ervaren hebben (afgezien van de toegenomen werkdruk).

En hoe nu verder…

Vanaf vandaag zijn vrijwel alle coronamaatregelen geschrapt. Onze ‘normale’ wereld ligt weer aan onze voeten. Voor mij is wel 1 ding duidelijk: terug naar ‘het oude’ ga ik niet meer. Ik blijf een deel thuiswerken, de thuis gym blijf ik gebruiken en ook mijn online bestelgedrag zal – mits bezorgd op mijn thuiswerkdag – ook niet snel veranderen. Wel kijk ik er naar uit weer meer onder de mensen te zijn en leuke gesprekken te hebben bij het koffie-apparaat. Dat heb ik wel gemist. Op naar de nieuwe hybride wereld!

 

Miranda de Jong | Senior communicatieprofessional / interim Artwork Production Specialist bij Upfield

Neem rechtstreeks contact op met Miranda: klik hier