Is thuiswerken de nieuwe norm? 24 mei 2021 – Posted in: Geen categorie – Tags: , , , , , ,

In deze blog is een van onze communicatieprofessionals aan het woord over wat hem/haar bezighoudt. Communicatieprofessional Miranda de Jong werkt al vanaf de start van haar nieuwe interim opdracht volledig vanuit huis. Zij deelt in deze blog haar ervaringen en geeft tips.

 

Is thuiswerken de nieuwe norm?

Het is al weer ruim een jaar geleden, dat Nederland massaal kennis maakte met het thuiswerken! Zelf ben ik pas in juli vorig jaar aan een nieuwe interim opdracht begonnen. Ik moest direct volledig vanuit huis starten en ook echt ‘leren’ thuiswerken. Thuiswerken vraagt om discipline. Waar ik bij eerdere opdrachten wel eens een dagje thuis werkte, werd het nu een volledige thuisopdracht. Ik heb er toen direct voor gekozen niet meer vanuit de huiskamer of de keukentafel te gaan werken, maar direct in mijn kantoor boven te gaan zitten. Daarmee kon ik privé en zakelijk toch een beetje scheiden. En me ook volledig concentreren.

Online je collega’s leren kennen

Het team waarmee ik ging werken, werkte inmiddels al ruim 3 maanden thuis en had de modus hiervoor inmiddels gevonden. Iedere ochtend wordt de dag opgestart met een ontbijt-meeting. Om half 10 ‘Teamsen’ we met elkaar en bespreken we gezamenlijke issues, nieuwe projecten en andere bijzonderheden. Ook is er ruimte voor iets leuks: een mopje, een leuke achtergrond wanneer iemand jarig is.

Zo heb ik zelf het dinsdag dilemma* in mijn team geïntroduceerd: een beproefd spel waarbij je een keuze uit 2 – vaak onmogelijke – dilemma’s moet maken. Ik heb hiervoor het kaartspel gekocht, maar je kunt ook gebruik maken van de online kaarten. Dit levert leuke discussies op die even niet over werk gaan. En je leert hierdoor elkaar op een andere manier kennen. *Bronvermelding/copyright: Dilemma op Dinsdag / dilemmaopdinsdag.nl

Contacten veel zakelijker

Mijn ervaring is dat deze manier van werken veel zakelijker en vooral meer ‘to-the-point’ is. Er wordt nauwelijks tijd besteed aan ‘social talks’. De vergaderingen gaan direct van start en verlopen daardoor veel efficiënter. Mijn huidige opdrachtgever besteedt daarom ook best wel veel tijd aan sociale engagement. Zo loopt er sinds januari een bewegings-challenge: we hebben (wereldwijd) teams gevormd en worden uitgedaagd om per dag, per persoon minimaal 7000 stappen zetten. Zo lopen we met elkaar de wereld over en krijgen we veel toeristische informatie over de mooie bestemmingen die we aandoen.

En omdat we nu ook die koffiemachine gesprekken zo missen, probeer ik zelf ook wekelijks met een van de collega’s af te spreken om even een virtuele koffie te drinken en dan vooral niet over werk te praten. Zo krijg ik toch een beetje het gevoel iemand buiten het werk om te leren kennen, zonder hem of haar echt te kunnen ontmoeten.

Mijn buurvrouw van een paar huizen verder doet dit regelmatig tijdens haar lunchwandeling. Ik zie haar dan weer druk pratend voorbij wandelen. Ook een leuke manier!

Hoera: thuiswerken lijkt niet meer weg te gaan

Ik hoor om mij heen nu veel discussies over ‘Hoe straks verder’? Gaan we weer 4 of 5 dagen per week naar kantoor? Bij mijn huidige opdrachtgever lopen die discussies nu ook volop.

Persoonlijk heb ik het thuiswerken helemaal omarmd! Ik werk efficiënter, ben flexibeler en vooral: ik heb zoveel meer vrije tijd! Zelfs wanneer ik 5 dagen werk, voel ik nog dat privé en werk in balans zijn. En dat was voorheen nog wel eens anders. Mocht ik straks toch weer volledig naar een kantoor gaan, zal ik dat ook weer opnieuw moeten leren.  Terug in de oude modus van vroeg opstaan, reizen, files, laat thuis, laat eten en dus minder vrije tijd. Ik kijk er eerlijk gezegd niet naar uit. Ik hoop dan ook van harte dat deels thuiswerken in veel bedrijven de nieuwe norm gaat worden!

 

Miranda de Jong

Miranda de Jong | Senior communicatieprofessional / interim Artwork Production Specialist bij Upfield

Neem rechtstreeks contact op met Miranda: klik hier